2023-02-07
將軍澳極低性價比的串燒@小野人一直都好想試依間OpenRice 好評如潮嘅將軍澳串燒,佢貌似行台式style,加上門市睇落乾淨企理,似乎係將軍澳區難得搵到嘅堂食串燒餐牌⋯⋯點知唔試還至可,一試便知奶嘢。首先餐廳內在環境擠逼,枱與枱間基本冇距離,張枱細到放幾碟餸已經滿,所以導致店員要每清一碟先上一碟。同「隔離枱」食客差唔多係搭枱咁,依個價錢,我expect寬敞少少嘅位置。張凳細到連個袋都要放地下⋯⋯串燒平均$50一串,每串份量大概3小件。$50我預期應該個份量多返少少…… 而且唔係特別好味道,好普通,冇咩調味同醬汁,比一般街邊串燒鋪有自製醬汁,我寧願出返街邊食😞 兩個人最後消費共$800+,但一啲都唔飽,直落去左第二間食……好傷心🥲 總括而言,性價比實在太低啦,不能接受,成餐飯好有俾人襟住黎搶嘅感覺。我建議大家如果喺嗰頭,隔離左右仲有好多其他餐廳選擇。 Bible rating: 2/10 📍地址:小野人 (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖
將軍澳極低性價比的串燒@小野人
點知唔試還至可,一試便知奶嘢。
Bible rating: 2/10
📍地址:小野人 (將軍澳)