2023-11-11 335 views
第一次食依間,星期五晚餐時段,等位時間算快,坐低直接俾QR Code 客人落單,沒有set ,可加錢叫小食同飲品。一行二人被安排坐在中間的二人枱位置,餐點方面選擇了拿破崙大蝦番茄意粉及大啡菇黑松露意大利飯,另外加錢叫了一杯凍泡沫咖啡及香橙蘆薈綠茶,並加配是日餐湯及蒜香酸種包。$28 是日餐湯及蒜香酸種包椰菜花忌廉湯:味道略帶酸,口感算細膩蒜香酸種包:蒜香味道不太濃烈,口感普通$108 拿破崙大蝦番茄意大利粉味道不過不失,醬汁酸度適中,搭配紅黃椒絲,令口感及視覺上更為豐富,惟大蝦有沙及不夠爽口。$108 大啡菇野菌黑松露意大利飯味道不錯,調味正常,口感creamy,幾乎每一口都能品嘗到菇菌。$18 加配的香橙蘆薈綠茶(已點少甜)外表igable,味道卻令人失望。一個甜字已不足以形容依杯飲品,一口的糖漿味,橙同綠茶的味道不太突出,加上底部的蘆薈粒,甜上加甜,所以我飲左幾啖就放棄。而是日最驚嚇的飲品是花了$17 加配的泡沫咖啡  當侍應哥哥放低杯泡沫咖啡,並報上它的名字時,我真係呆左,因為我真係未見過一杯連一滴泡都冇既泡沫咖啡,相反,我係個杯底見到成寸厚既糖漿,佢俾我既感覺就似美式+幾滴奶+

$28 是日餐湯及蒜香酸種包
椰菜花忌廉湯:味道略帶酸,口感算細膩
蒜香酸種包:蒜香味道不太濃烈,口感普通

$108 拿破崙大蝦番茄意大利粉

$108 大啡菇野菌黑松露意大利飯
$18 加配的香橙蘆薈綠茶(已點少甜)
而是日最驚嚇的飲品是花了$17 加配的泡沫咖啡

侍應哥哥放低杯泡沫咖啡,並報上它的名字時,我真係呆左,因為我真係未見過一杯連一滴泡都冇既泡沫咖啡,相反,我係個杯底見到成寸厚既糖漿,佢俾我既感覺就似美式+幾滴奶+大量糖漿,顯然係十分之有問題。

『題外話』
可能因為成間餐廳屬開放式,冷氣供應不足,令到成餐飯都食得好熱,而服務態度方便真係好冷淡,連埋單都要叫兩次先有人黎,咁既價位真係推薦去食Beans 好過。
2023-11-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)