2023-05-08
瑰麗酒店親民意大利菜 慶祝好地方✨餐廳先會送上Sourdough bread 桌上有橄欖油同黑醋 麵包比較硬身 很有嚼勁POLPO E OLIVE $230以橄欖同八爪魚混合成沙律 八爪魚鮮味 軟硬適中 不會過韌 淡淡橄欖香 很開胃的前菜 推薦😋ROGATONI ALLA CARBONARA $230餐廳招牌菜✨ 粗管意粉好吸引 咬落帶嚼勁 濃濃芝士香 蛋黃味就相對欠奉 煙肉煎炸得好脆 帶煙燻鹹香 整體中規中矩 ~PATATE E SALSICCIA $110Pizza 切左六件 有豬肉腸、薯仔、水牛城芝士、羅勒 批邊好脆 係厚批底 趁熱食 芝士重可以拉絲 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)Tiramisu $98 Moose滑溜 口感creamy帶蛋香 手指餅濕潤 幾重咖啡酒味 不太甜 主要係好適合影相打卡 😂Vanilla Custard Aragoska $70很巨型的牛角酥 入面滿滿嘅吉士醬 咬落去原來好酥脆 我個人好鍾意呢款甜品☺️🫰🏻枱同枱之間寬闊 有私人空間 適合一班人傾偈 慶祝生日 提前網上預訂位置 可以remark 生日牌寫咩 入座前一日會再confirm你 😊 當日店員Karen非常
POLPO E OLIVE $230
ROGATONI ALLA CARBONARA $230
PATATE E SALSICCIA $110
Tiramisu $98
Vanilla Custard Aragoska $70
枱同枱之間寬闊 有私人空間 適合一班人傾偈 慶祝生日 提前網上預訂位置 可以remark 生日牌寫咩 入座前一日會再confirm你 😊 當日店員Karen非常熱心幫我哋影相 又請我哋食甜品 過左好開心嘅一晚✨🫶🏻
溫馨提示: 由於甜品櫃款式有限 建議盡早留定自己想食嘅甜品 以免夜左sold out啊😳
🍽️ BluHouse #尖沙咀sis
📍 尖沙咀梳士巴利道18號香港瑰麗酒店地下