朋友A介紹黎乾杯食,星期日晚6:30去到,道趟門都要幾大力開,我係第一個客人⋯ 室內側邊放左好多sake,牆上面貼左好多人kiss既相。隔左一陣朋友A黎到,我地就嗌左d野食邊食邊等朋友B雞泡魚乾燒一口甜薯燒玉子 台灣腸(原味/墨魚/飛魚子/芥末) 脆炸粟米(好味!)同埋嗌左杯Asahi ($59/500ml) 朋友B黎到,佢係一段時間先返香港既朋友,好懷念以前成日一齊既日子,一路食一路傾大家既近況,不知不覺食得七七八八,就再嗌多D芝士翠玉瓜 + 雞軟骨 黑椒鹽燒金菇蟶子我覺得翠玉瓜好好味,叫多左串,但第二串燒得有少少燶。Overall 我好鍾意食炸粟米,粉漿唔厚,香口,冇油溢味,加上d調味粉同沙律醬,好味!金菇都好味整體餐飯幾好,三人埋單總共$629,可以俾AE,野食中上少少,傾計飲野食串燒黎講環境氣氛幾好,但多人起上黎就會有d嘈同埋迫,好彩個晚都唔算太多人~ 唯一係佢播既音樂一時停下播下,一時大聲細聲,聽得唔太舒服,佢地主要播台灣歌,如果可以播日本歌/純音樂我覺得會更好~ 食完行返出個條街,附近都有幾間restaurant & bar,傾得唔夠喉食完串燒可以去下場飲下野

雞泡魚乾

燒一口甜薯

燒玉子

台灣腸(原味/墨魚/飛魚子/芥末)

脆炸粟米(好味!)

同埋嗌左杯Asahi ($59/500ml)

芝士翠玉瓜 + 雞軟骨

黑椒鹽燒金菇