2016-11-30 2590 views
又返尖沙咀,下午同同事去左金鳳大餐廳醫肚,佢事先聲明係頹食,所以叫我有心理準備。下午2點半左右去到,但爆人,要拎飛等位,好彩人流都算去得快,好快就有枱,仲坐到卡位。午餐都有7種選擇,算好多,尤其啱我呢啲選擇困難的朋友。跟餐可配飯、意粉、沙律或薯菜。仲要有餐湯、餐包配飲品。同事揀左個青椒牛扒跟飯,我就粟米燴龍脷柳跟飯。餐廳帶點懷舊,牆上啲相都已經發黃,見到店主同蔡瀾的合照,好有味道,而大部份食客都係附近的工人或居民。上菜速度都快,可能知係打工仔趕食飯。湯先上,好夠味,羅送湯好足料,飲完成個人暖晒,個包係普通貨色,但仲暖。到個子飯,好大碟,成塊扒攤係飯上面,多醬汁,味道雖唔可以話超級好食,但魚柳都好滑下。我個大胃同事食完都話好飽,所以呢度係佢的飯堂,因為平靚正快,40零蚊便可食到飽飽,絕對抵食之選,下次黎試下佢個下午茶先。
2016-11-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$42 (Lunch)