2024-09-22 1025 views
上星期閒日同家人來食生日午飯,Lunch有唔同嘅組合,我選擇咗Appetizer + Pasta + Dessert。坐低無耐,會有麵包籃奉上,個人喜歡香草麵包,有淡淡嘅香草味,唔搽牛油都好食。Appetizer係揀咗自助頭盤,雖然自助頭盤中有三文魚、蜜瓜和parma ham等等比較搶眼嘅選擇,但如果係喜歡酸甜嘅朋友,就唔好忽略燒茄子,茄子用左醋做dressing,啖啖都係清新嘅醋香,好開胃。(無錯…我係燒茄子嘅打手…)始終係fine dine,Pasta份量唔會太大,尤其因為我叫咗Tortelli,只有四粒,不過因為自助頭盤很豐富,食完之後已經七成飽,覺得呢個份量已經足夠 (仲要留肚食甜品!) 如果真係比較食得多野嘅話,可以揀Main Course或者甚至Full Course menu。Tortelli係正常發揮,裡面包滿ricotta cheese,簡單好味。一見到甜品車,就知道係甜品時間! 都係我地最期待嘅! 每人可以揀兩件甜品,第一件一定係我地一致推薦嘅帝苑名物 - 聖安娜蛋糕,吉士忌廉同朱古力忌廉都充滿酒香,加上酥皮底,和鋪上焦糖嘅puff ,層次豐富,每次食完都覺得好幸福

一見到甜品車,就知道係甜品時間! 都係我地最期待嘅! 每人可以揀兩件甜品,第一件一定係我地一致推薦嘅帝苑名物 - 聖安娜蛋糕,吉士忌廉同朱古力忌廉都充滿酒香,加上酥皮底,和鋪上焦糖嘅puff ,層次豐富,每次食完都覺得好幸福!  第二件揀咗tiramisu,都唔錯。

最後要稱讚一下Sabatini 員工嘅service,今次嘅service都係一如既往地令人覺得溫暖! 每個員工都斯文有禮同好笑容 ; 其中特別想讚嘅係Vincent,因為買咗電子coupon,但我地唔太清楚可以用邊張,佢都細心同我地講解同處理; 同埋仲有另一位幫我地點菜同影生日蛋糕相嘅年輕員工(忘記問佢名字…),態度親切,同樣係好細心。 Sabatini嘅員工似乎少有轉動,熟悉的面口亦令人格外有親切感。

2024-09-13
$400 (Lunch)
Celebration
Birthday