2022-06-20
📍尖沙咀海港城Bar Lounge Savvy @savvyhongkong近期經過海港城見到依間門面黑黑哋超有feel✨🤍行到入去先知道原來咁大 同埋入邊嘅風格係超級啱我呢種睇重儀式感嘅人(*ˉ︶ˉ*)🦐泰式冬陰功湯 $138首先就咁睇第一條片就知道店員係十分重顧客嘅體驗 會問你想唔想錄條片🤣🤣!跟住佢就會將湯淋落去冬陰功嘅配菜上~ 味道方面我覺得幾濃味而且配料都幾多 不過我覺得偏鹹咗少少 隻蝦有少少梅 不過蝦膏好食!🥗帶子煙三文魚沙律 $78我覺得呢個沙律麻麻地 因為汁方面唔係平時用開嘅沙律醬 或者黑醋 係用橙汁來做底 個人來講就唔係好鍾意水果撈埋落去主菜度食😂😂😂不過如果喜歡食橙嘅朋友都可以一試 味道好fresh~ 另外菜方面亦都唔係普通嘅沙律菜 係用菠菜做底嘅 出邊都好少會食到 唔錯唔錯✨✨🤍🍝Pad Thai 泰式炒粉 $98呢個pad Thai同出邊嘅泰式餐廳炒得差不多 味道唔錯!而且好開胃🫶🏼🫶🏼同埋都幾足料下!有三四隻蝦🦐🦐😍🐥泰式咖喱烤雞 $78 呢個咖喱係稠身質地🐥幾啱送飯或者配上印度薄餅!其實都可以零㗎不過我同朋友就覺得有啲飽(。・ω・。)下次有機會再試囉!除咗嘢
🦐泰式冬陰功湯 $138
🥗帶子煙三文魚沙律 $78
🍝Pad Thai 泰式炒粉 $98
🐥泰式咖喱烤雞 $78
除咗嘢食之外最尾嗰幾幅相就係餐廳嘅環境 唯一想讚嘅就係個廁所 超級超級靚(*ˉ︶ˉ*)!
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖
————
#gluttonlifecafe #gluttonlife尖沙咀
#尖沙咀 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill #hotdog #dogfriendlyhkrestaurant