2024-06-28 600 views
已經幫襯咗呢間壽司店好多年,不過喺唔同分店。市道低迷,尤其食肆首當其衝。要做好服務,唔單止要有口號,實際行動非常重要!今日要讚吓一個叫做Katung嘅女侍應,演繹咗「行多一步」❤️❤️❤️(唔知點解啲侍應冇名牌)話說本人要減肥,不能同時進食烏冬和壽司,所以要求侍應將烏冬改為沙律。第一個侍應揸唔到主意,所以要問Katung. 佢話可以,然後話:「你介唔介意嗰沙律有芝麻醬?」我話:「可以啊!」然後佢話:「因為我見你都係好注重健康飲食,所以問吓你!」我忍唔住話:「你真係醒目呀!🥗🥗🥗🥗呢件事對於其他人嚟講可能係小事一宗,但係對於我嚟講係好窩心,由於佢可以行多一步,主動了解我嘅需要👍👍👍真係抵讚!希望所有香港人都可以正面咁樣鼓勵吓所有有水準嘅前線服務嘅人啦!所有人生活都不易呵😝希望呢間店舖可以一路keep住食物同服務嘅水準,就算係咩市道都可以屹立不倒!🙏🙏🙏🙏