2022-03-31 340 views
若果超級鍾意食海鮮嘅你哋就一定要去呢一間度試吓,呢一間位於尖沙咀厚福街嘅H8大廈,識食嘅你哋都知呢一棟係集合左各種各樣嘅美食,今次就嚟到呢一間叫The Captain’s House度食啦,佢呢度最主要係食海鮮為主,有三個唔同嘅set俾你揀,有ComboA,B,C,我哋就梗係揀咗C啦,佢有八款嘅海鮮俾你揀,所以我哋就揀咗蜆,八爪魚仔,翡翠螺,鮑魚仔,海蝦,扇貝,小墨魚仔同埋原隻魷魚,之後你就可以揀鍾意嘅醬,我哋就揀咗混合醬,即係檸檬胡椒醬汁同蒜香汁,店員會根據你嘅選擇入晒落個袋度,佢shake之前會俾你望一望先,之後會仲幫你shake埋,圖顯示就係shake完嘅效果啦,佢所有嘅海鮮都係好新鮮好爽,食落絕對唔會梅,我特別鍾意佢個魷魚,食落真係超新鮮同爽口,嗰啲醬更加可以帶出海鮮嘅鮮味,真係冇得揀👍🏻👍🏻👍🏻我哋仲嗌咗個威靈頓三文魚卷,呢個有啲失望,雖然佢個外皮係幾脆,但切落去嘅時候會散晒,裏面嘅三文魚味道都係一般,佢哋輕輕咁將三文魚調味,味道比較淡,同埋我覺得佢個汁配得麻麻地,食到可能係牛油同檸檬汁嘅味,同三文魚唔係好夾,不過價錢唔算好貴😌😌最後我哋叫咗一杯蘋果汁,一杯mocha,嘢飲

最後我哋叫咗一杯蘋果汁,一杯mocha,嘢飲方面都OK嘅,同出邊飲開嗰啲差唔多