2022-04-16
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 Three on Canton🐷姨媽約咗🐷去食buffet,第一次食呢間感覺都好唔錯!坐近窗口,環境好舒服,staff服務都ok,都full house! overall款式都幾好,係刺身唔太啱食,但熱食質素唔錯,款式都好多!性價比黎講ok~ —————————————————————❣️ Lunch Buffet 成人 $368 / 小童 $268 🦐🦀凍海鮮有麵包蟹,好多膏!好鮮好食!但好滯!蜆 有沙!粒粒都好多沙!蝦 青口 都ok 之後見到有小龍蝦同八爪魚 不過太飽冇食到刺身🐟有油甘魚 吞拿魚 八爪魚 魷魚 蛋但係連三文魚都冇!🐷其他都唔食,淨係試左油甘魚,但質素都可以的!不過選擇唔多🥹.🍝🍜即煮西式嘅意粉/中式嘅粉麵可以即場自己揀配料,再比👨🏻🍳即刻整熟最特別嘅係有喇沙!好食!唔會太辣!不過🐷冇試意粉太飽了!🍲 湯 中式西式都有,🐷試左南瓜忌廉湯,好飲!🐷姨媽試左雜菜湯,佢話好清淡!🥩牛扒即切西冷!
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 Three on Canton
🦐🦀凍海鮮
有麵包蟹,好多膏!好鮮好食!但好滯!
蜆 有沙!粒粒都好多沙!
蝦 青口 都ok
之後見到有小龍蝦同八爪魚 不過太飽冇食到
刺身🐟
有油甘魚 吞拿魚 八爪魚 魷魚 蛋
🍝🍜即煮西式嘅意粉/中式嘅粉麵
可以即場自己揀配料,再比👨🏻🍳即刻整熟
最特別嘅係有喇沙!好食!唔會太辣!
不過🐷冇試意粉太飽了!
🍲 湯
🥩牛扒
即切西冷!半生熟黎講都做得唔錯,冇乜血水
熱食
中西日韓都有!
有茶葉蛋 好驚喜!仲要係入味!好食!
🇮🇳印度野都有Butter chicken、咖喱雜菜、羊、魚,可以配薄餅或印度飯,都好食!
仲有鐵板燒雞,味道好好,燒得好香!
🧀黑松露芝士醬
呢個真係好香!一路拎野食都隔住口罩都聞到!隔離有啲薯條、腸仔、魚手指呀可以點芝士醬!咁口🐷一樣嘅芝士迷會鍾意!
🍮甜品
有朱古力噴泉 蛋糕 雪糕 朱古力 生果
大部份蛋糕🐷都覺得唔好食,葡撻好食!
仲有無限Haagen dazs雪糕雪條,見到個個都有食
☕️🍵飲品
無限供應!果汁有橙汁同菠蘿汁,咖啡,仲有唔同茶、柚子熱飲、薑茶等,仲要係人手即時沖,可以自己加奶加鮮檸檬汁加糖水!
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: Three on Canton (尖沙咀)
尖沙咀廣東道13號海港城港威酒店3樓
#chuchu食在尖沙咀
#chuchu食自助餐
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店