#chuchu食在荃灣📍 台蔡滷肉飯以前beans 嗰個位開咗間台灣野,🐷緊係即刻要去試吓!🐷朋友8點左右到,啱啱好排埋我哋就截龍,大約等左15分鐘左右!店主話本身唔會咁早嘅,只係咁啱嗰日姐姐打完針有少少唔舒服,比佢早小小翻去抖,良心老闆💛見好多食評有讚又彈,所以都抱住有機會試伏嘅心態去,唔太差喎!不過要排好耐隊食嘅就未必會再食了,因為台灣野黎講唔係話好抵食!—————————————————————❣️ 鹽酥雞套餐 $70呢個鹽酥雞真係即叫即炸,熱辣辣,好食!好耐都冇食過!咬落去好Juicy,炸粉唔厚,啖啖肉,炸到乾身但又唔會成口油!餐跟碗細滷肉飯,滷肉大小肥瘦都適中!.❣️紅燒牛肉麵套餐 $74湯底牛味好濃!牛肉都幾香,唔會話嚡不過如果可以嫩小小就更好!份量都幾多!麵都幾有咬口!.❣️玉米起司蛋餅 $36都幾抵食👍🏻份量比想像中大!又足料!夾起就知道蛋餅都幾厚,入面有好多粟米,有少少拉絲,有芝士味!外皮都煎得好脆又燶邊 香油味,葱味好香,個醬好食!.❣️百香果芒果冰茶 +$15好甜!一定要嗌少甜!都係糖漿味,冇乜特別!.❣️珍珠茉香奶茶 +$15茶味唔算太濃,奶味偏重,珍珠都ok嘅🐷就覺得
#chuchu食在荃灣
📍 台蔡滷肉飯

❣️ 鹽酥雞套餐 $70

❣️紅燒牛肉麵套餐 $74

❣️玉米起司蛋餅 $36

❣️百香果芒果冰茶 +$15
好甜!一定要嗌少甜!都係糖漿味,冇乜特別!

❣️珍珠茉香奶茶 +$15
茶味唔算太濃,奶味偏重,珍珠都ok嘅🐷就覺得一般般啦,唔係好impressive
不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比: 6/10
👍🏻推薦: 6/10
—————————————————————
🏡地址: 台蔡滷肉飯 (荃灣)
荃灣海壩街99號地舖
🕑營業時間:
12:00-21:30 (15.30-17.30落場)
#chuchu食台灣野
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-09-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner