2019-10-25 848 views
之前去到香車街街市食野都見到呢間米線係好多人排隊,今日黎開荃灣,就突然唸起想黎試下啦,時間仲算早所以吾需要得太耐時間。呢度同一般餐廳吾同,係用紙點左野食先可以入座,米線配一餸係44蚊一碗,額外既餸要加10蚊一樣。今次叫左酸辣米線配野菌腐皮卷同豬軟骨,同埋bb辣米線配豬腩肉加酥炸雞球。首先米線質感好滑而份量足夠,另外亦有不少配料,個人好鍾意佢既酸辣,酸度平均,同埋我叫bb辣既關係,就算平時吾多食辣既人都會食到,非常惹味招牌既酥炸雞球真係無得輸,外皮香脆而且薄,大大啖肉但整得吾會乾吾會油膩,仲有肉汁,必食推介而野菌腐皮卷都係吾錯,炸到外皮香脆而內裡既野菌保持水份吾會乾,豬腩肉同豬軟骨既味道都醃得好好,食哂成碗都真係幾飽!不過今次真係無黎錯,必定會再黎食啊!

2019-10-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)