2013-08-20 16 views
係荃灣要食一碗比較好吃的拉麵的確唔容易, 除左味千之外的確沒有其他地方是吃拉麵。今次是想講一下呢間位於荃灣旺區的拉麵店。因為佢比天橋遮住左,所以行天橋的朋友唔係太為意,而且又凹左係一個簷下,所以更加難搵。店內採取比較日式的麵店座位的, 高高的長椅和BAR檯, 其實身型矮小都幾麻煩下。可選擇的款式不多,價錢已不算便宜,要70-90左右,視乎你要什麼配料和湯底。 湯式很普通,但我總感覺好油!! 可能佢用豬肉餚製,所以很多油都浮係上面! 叉燒都係超肥。整碗麵都不太開胃,第一次吃不是這麼油,但第二次吃卻非常差。下次不敢去幫襯。

2013-06-05
$70 (Lunch)