2018-01-09 616 views
最愛食海鮮😌細個食海鮮就麻煩D 又貴D, 而家周圍附近隨時都有酒樓蒸汽鍋食,仲要好似呢間咁就我搵親戚食晚飯, 隨便$398 就有個五層海鮮塔喇。這裡的部長都好有街坊態度, 雖然第一次黎食, 但部長真係令到我賓至如歸。仲要有龍蝦,沙巴龍躉,貴妃蚝,原隻元貝,沙白蜆, 每款材料都好新鮮, 龍蝦爽口彈牙啦。龍躉件 好多件, 厚肉, 我清蒸無加豉油都無一丁點腥味。有一點要讚, 叫左個肉蟹$168隻, 黎到有D 唔新鮮, 部長二話不說即刻換過隻比我。部長推介有灌湯餃, 本身以為好似飲早茶D 灌湯餃咁, 點知佢用個架 真接蒸隻餃同蒸完隻餃都冇爛, 埋到碗先整開佢食,好似飲一碗濃雞湯咁, 原來隻餸無乜餡,主要係嗰啖湯! 不過都比我發現有蟹肉喺內面!試過食蒸汽窩冇粥底感覺唔完滿咖! 而且又浪費曬D 海鮮汁, 所以我一定要選有粥底嘅黎食。呢個粥底我睇住加材料, 有淮山白果豬肉, 食嗰陣時我仲以為加左味精添。見到好多餸都想食, 所以一定會再黎!

仲要有龍蝦,沙巴龍躉,貴妃蚝,原隻元貝,沙白

見到好多餸都想食, 所以一定會再黎!