最近迷上鐵板燒👋🏻😜今次嚟到尖沙咀嘅N28日式鐵板燒專門店。呢度👨🏻‍🍳主打西日fusion風格,大廚自家製醬汁同調味係呢度嘅賣點👏🏻😎午市有兩款廚師發辦套餐,分別為$680/位或$1380/位,豐儉由人👐🏻😽我哋想食和牛同鵝肝,所以揀咗$1380套餐👏🏻😂.🝮北海道天使蝦他他上桌時煙燻效果igable💕,打開又係另一番驚喜,刺身他他上面鋪滿飛魚籽🕋,加上食用花點綴,賣相靚靚❣️配上柚子醬醋汁,味道鮮甜而清新🌱.🝮北海道海膽茶碗蒸 茶碗蒸主體軟滑,配上海膽冇得輸👏🏻😎.🝮日本粒貝 |昆布汁 |牛油汁鮮味香醇🫶🏻.🝮帆立貝帆立貝肉質鮮嫩,煎至外脆內軟,配上法國羊肚菌、魚肝醬,醬汁加入黑椒,略帶微辣,惹味可口🙌🏻😺.🝮印尼大蝦 |海膽松露醬🦐大蝦熟度剛好,肉質爽口彈牙,蝦味滿滿,配上海膽松露醬食,味道更有層次😋;蝦頭滿滿香濃蝦膏,齒頰留香🤤.🝮清酒煮地蛤配舞茸菇地蛤鮮甜、無沙,🍶清酒喺烹煮過程中,已揮發得七七八八,但米香仍在,舞茸菇索晒啲湯,相映成趣🤝🏻😽.🝮南非鮑魚鮑魚爽口彈牙,表面放上紅椒絲,沾鮑魚肝醬食,好好味👍🏻😻🝮海膽松露醬|法國鵝肝|山芋餅 |白松露醬|藍莓|紅莓鵝肝大大件且甘香

🝮北海道天使蝦他他

🝮北海道海膽茶碗蒸

茶碗蒸主體軟滑,配上海膽冇得輸👏🏻😎
🝮日本粒貝 |昆布汁 |牛油汁

鮮味香醇🫶🏻
🝮帆立貝

🝮印尼大蝦 |海膽松露醬

🝮清酒煮地蛤配舞茸菇

🝮南非鮑魚
鮑魚爽口彈牙,表面放上紅椒絲,沾鮑魚肝醬食,好好味👍🏻😻

🝮海膽松露醬|法國鵝肝|山芋餅 |白松露醬|藍莓|紅莓

鵝肝大大件且甘香濃郁,配山芋餅 、白松露醬同莓類,各種食材配合得宜👐🏻😺
🝮日本金雕立鳞燒|龍蝦莎莎|南瓜忌廉汁

見住👨🏻‍🍳師傅三扒兩撥,將滾油淋上魚皮表面,現在魚鱗逐片立起,十分治癒👏🏻😻食落索索聲,魚身鮮味而保持軟滑,龍蝦莎莎•南瓜忌廉汁,反而來得清新爽✨✨

🝮宮崎A5和牛厚燒 |麵豉醬|昆布絲|鹽 |炸蒜片

和牛肥瘦均勻,厚切能保持口感,配不同醬汁或配料食,各有風味🌀

🝮特色炒飯|櫻花蝦|蔬菜粒|和牛粒
炒飯炒得乾身而粒粒分明,香口而不油膩,已看出師傅嘅功架💪🏻
🝮甜品
日本蜜瓜鮮甜,又有清爽味蕾效果🫰🏻😻😿
💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️整體喜歡指數:♥︎♥︎♥︎♥♡︎
呢度嘅店員態度友善,可以同食客打成一遍💮
Serve我哋嘅師傅雖然比較寡言,但處理食材方面却有一身好武功🔪🍴,睇住佢處理食材,好似係鐵板上跳舞咁💃🏻🕺🏻係賞心悅目而美味嘅一餐!
2023-06-10
Type of Meal