2024-09-05
Unnie 係一間新派韓式cafe🌶亦係我想二坊既Undici姊妹店。今次見推出咗一蚊蛋糕放題🍰所以就去試下‼️🍑脆炸薯條配三色薯條 (茄汁,蜜糖芥末,黑松露沙律醬)🍟薯條炸得好好食🥰食落去熱辣辣脆卜卜✨️份量畀得好多,黑松露沙律醬最好食✨️黑松露味道好出👍🏻 配茄汁或者蜜糖芥末醬都唔錯🥰🍑Unnie 炸雞翼 (蜜糖蒜蓉)🍯總共有四隻口味4️⃣原味🐔甜辣🌶蜜糖蒜蓉🍯同蜜糖芥末。 雞翼有五隻同樣炸得非常香脆🥰炸衣唔會好厚👍🏻蜜糖味都好出。點薯條一齊食都好好味🥰雞翼食落去多汁又嫩滑 🥰兩款小食都好好味,而且價錢實惠超推薦👍🏻👍🏻🍑魚糕串辛辣卡邦尼意粉上面放咗一串魚糕🐟有粒粒同埋片狀魚糕,但食落去有少少硬🫣而下面就係辛辣卡邦尼奶油意粉🍝食落去微微辣🌶有泡菜微酸味同奶油味道,食落去幾creamy🥰再撈埋上面溫泉蛋,係可以中和到辣味👍🏻🍑火炙北海道帶子配海鲜炸醬意粉上面有三粒火炙帶子,帶子食落去 幾好食✨️而下面係配咗奶油+炸醬既意粉🍼味道甜甜地,意粉意外地掛汁,幾吾錯🍑蛋糕放題 🍰蛋糕有六款:原味芝士🧀朱古力芝士🍫抹茶紅豆🫘柚子乳酪🍊 伯爵茶慕思🫖Tiramisu ☕️ 第一輪店員每一款店員都比我地試咗先🥰
🍑脆炸薯條配三色薯條 (茄汁,蜜糖芥末,黑松露沙律醬)🍟
🍑Unnie 炸雞翼 (蜜糖蒜蓉)🍯
🍑魚糕串辛辣卡邦尼意粉
🍑火炙北海道帶子配海鲜炸醬意粉
🍑蛋糕放題 🍰
蛋糕有六款:原味芝士🧀朱古力芝士🍫抹茶紅豆🫘柚子乳酪🍊 伯爵茶慕思🫖Tiramisu ☕️ 第一輪店員每一款店員都比我地試咗先🥰原味同朱古力芝士🧀食落去似輕乳酪蛋糕,抹茶🍵味道有少少假,柚子🍊伯爵茶🫖Tiramisu ☕️ 都覺得幾好食🥰 味道不過不失啦👍🏻價錢幾實惠
🍑題外話:蛋糕放題要加咗套餐先可以加一蚊升級,放題只係得平日星期一至四舉行‼️ 星期五至日係冇要注意返✨️
🍑蛋糕放題舉行到今個月29號‼️所以想食就要把握時間 ✨️