𝗖𝘂𝗹𝘁𝗶v𝗮𝘁𝗲 🍽有𝗔𝗻𝗻𝗶v𝗲𝗿𝘀𝗮𝗿𝘆 𝘀𝘁𝗮𝘆𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻,點少得𝗔𝗻𝗻𝗶v𝗲𝗿𝘀𝗮𝗿𝘆 𝗺𝗲𝗮𝗹🤩🤩🤩 本來𝗯𝗼𝗼𝗸咗𝗱𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿,但當然係冇辦法之下改咗做𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵😛😛 𝗖𝘂𝗹𝘁𝗶v𝗮𝘁𝗲係其中一間我想試咗好耐嘅新餐廳❤️ 餐廳係𝗼𝗽𝗲𝗻 𝗸𝗶𝘁𝗰𝗵𝗲𝗻設計,全部都係高枱高凳。一坐低就有杯𝘄𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸🥂 得知我哋慶祝𝗮𝗻𝗻𝗶v𝗲𝗿𝘀𝗮𝗿𝘆,將玫瑰花瓣切成心心❤️放喺枱上,好有心思🥰🥰 我哋成個用餐過程都無摧毁個心😂😂𝗖𝘂𝗹𝘁𝗶v𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗲𝗿v𝗲 𝗦𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗻𝘂 所以要當日先知道𝗺𝗲𝗻𝘂有咩𝗶𝘁𝗲𝗺𝘀,以確保用材新鮮。所有菜式都好創新,擺盤好精緻,味道好特別❣️首先開返支紅酒先❗️𝗖𝘂𝗹𝘁𝗶v𝗮𝘁𝗲 𝘄𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻以美國酒為主,我哋就叫左支𝗕𝘂𝗲𝗵𝗹𝗲𝗿 V𝗶𝗻𝗲𝘆𝗮𝗿𝗱🍷同大部份嘅菜式都好夾。首先介紹𝗮𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘀𝗲𝗿𝘀,𝗵𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁𝗹𝘆唔係好啱我口味😂😂 我個人唔太喜歡𝗯𝗲𝗮𝗻𝘀同有香料味嘅菜式😛 所以𝗬𝗮𝗿𝗱 𝗕𝗲𝗮𝗻就唔太合我口味😛😛 頭盤自己比較喜歡𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿𝗻𝘂𝘁 𝗦𝗾𝘂𝗮𝘀𝗵😍 香濃鮮甜😋 係我鍾意嘅𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲🥰
𝗖𝘂𝗹𝘁𝗶v𝗮𝘁𝗲 🍽

首先介紹𝗮𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘀𝗲𝗿𝘀,𝗵𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁𝗹𝘆唔係好啱我口味😂😂 我個人唔太喜歡𝗯𝗲𝗮𝗻𝘀同有香料味嘅菜式😛 所以𝗬𝗮𝗿𝗱 𝗕𝗲𝗮𝗻就唔太合我口味😛😛 頭盤自己比較喜歡𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿𝗻𝘂𝘁 𝗦𝗾𝘂𝗮𝘀𝗵😍 香濃鮮甜😋 係我鍾意嘅𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲🥰 亦都好享受佢慢慢倒出嚟嘅視覺效果😂😂😂

𝗕𝗶𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝗪𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿 🥗🐟
(𝘛𝘢𝘳𝘥𝘪v𝘰 𝘵𝘢𝘳𝘵, 𝘤𝘩𝘶-𝘵𝘰𝘳𝘰 𝘵𝘢𝘤𝘰)

𝗬𝗮𝗿𝗱 𝗕𝗲𝗮𝗻 🍀
(𝘈𝘮𝘦𝘳𝘪𝘤𝘢𝘯 𝘵𝘳𝘰𝘶𝘵 𝘳𝘰𝘦, 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘴𝘤𝘢𝘱𝘦, 𝘱𝘢𝘯𝘥𝘢𝘯)

𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿𝗻𝘂𝘁 𝗦𝗾𝘂𝗮𝘀𝗵 🎃
(V𝘦𝘭𝘰𝘶𝘵𝘦, 𝘤𝘩𝘪𝘱𝘰𝘵𝘭𝘦, 𝘣𝘢𝘤𝘰𝘯)

到咗重頭戲❤️‍🔥 我最期待嘅𝗺𝗮𝗶𝗻 𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲𝘀 🥰🥰

𝗕𝗿𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗦𝗽𝗿𝗼𝘂𝘁𝘀 🦆🥬
(𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵, 𝘧𝘰𝘪𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘴)
- 係我最愛嘅鵝肝呀😍😍😍 鵝肝烹調得岩岩好,係我鍾意嘅- 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲,十分𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆小小流心🤤超正!配撘𝗵𝗮𝘇𝗲𝗹𝗻𝘂𝘁同椰菜仔幾特別,𝗵𝗮𝘇𝗲𝗹𝗻𝘂𝘁帶出咗鵝肝嘅甜味😋 椰菜仔經炒過後帶焦香,超正❗️

𝗙𝗲𝗻𝗻𝗲𝗹 🦞🦞🦞
(𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳, v𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢, 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘪𝘮𝘮𝘰𝘯)
- 極之鮮甜嘅龍蝦🦞🦞🦞 好嫩滑🤤🤤🤤 同- 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗶𝗺𝗺𝗼𝗻一齊食更為突出龍蝦嘅鮮甜❤️‍🔥呢個係𝟭𝟬𝟬分嘅配搭‼️💯

𝗪𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿 𝗛𝗲𝗶𝗿𝗹𝗼𝗼𝗺 𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲 🦌🥩
(𝘕𝘦𝘸 𝘡𝘦𝘢𝘭𝘢𝘯𝘥 v𝘦𝘯𝘪𝘴𝘰𝘯 𝘭𝘰𝘪𝘯)
- 呢道菜式係當天的- 𝗠V𝗣‼️係鹿肉呀🤩🤩🤩 喺香港好少地方可以食到,亦都好多人未必敢食🥲 我係食肉獸當然咩肉都食🤪 好耐冇食過咁嫩嘅肉🚨🚨🚨🤩🤩🤩‼而且️肉味好香濃,更勝於我最愛嘅𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿𝗹𝗼𝗶𝗻🥩🤩 如果將來可以再食到就好🥰超正😍😍❣️

𝗖𝗮𝗯𝗶𝗻 𝗧𝗿𝗲𝗮𝘁𝘀 🍮
- 甜品唔記得影,但呢個𝗰𝗮v𝗶𝗮𝗿 𝘀𝗺𝗮𝗹𝗹 𝗰𝗮𝗸𝗲🧁超正😍😍😍 之後仲有𝗱 𝗯𝗶𝘀𝗰𝘂𝗶𝘁𝘀 𝘁𝗿𝗲𝗮𝘁🍪 由於我哋太飽就𝘁𝗮𝗸𝗲 𝗮𝘄𝗮𝘆咗😛 (𝗯𝘁𝘄, 佢哋啲𝗽𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘀真係好好食😋)

𝗗𝘂𝗿𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗮𝗹,餐廳員工仲俾我哋試好多唔同嘅酒去襯托唔同嘅食物☺️ 全部員工嘅服務都超級好❣️當然𝗖𝗵𝗲𝗳都會講解一下每道菜式😊 好鍾意坐𝗖𝗵𝗲𝗳 𝗖𝗼𝘂𝗻𝘁𝗲𝗿,可以欣賞每道菜嘅製作過程❤️

美中不足嘅係⋯對於每樣菜式都要慢慢影相嘅我來講,上菜速度有啲太快🥲 如果可以上慢少少就𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁啦👍🏻 期待佢哋下一個更啱我口味嘅𝗺𝗲𝗻𝘂🤪🤪 𝗪𝗶𝗹𝗹 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗿𝗲v𝗶𝘀𝗶𝘁 😉😉❣️

• 𝗪𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿 𝗛𝗲𝗶𝗿𝗹𝗼𝗼𝗺 𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲