2019-07-30 168 views
南昌站新開咗商場V walk!住係附近既我梗係同友人去睇吓啦 好多好多食肆同各種不同類型商店 行到攰就入咗呢間新派中菜廳 小富臨裝修既摩登又時尚見好多人都嗌乳鴿,原來開業優惠乳鴿買一送一!梗係唔執輸嗌啦熱辣辣新鮮出爐,一開二方便食用 味道啱啱好 唔好話好咸 肉質鮮美多汁 唔錯唔錢五星拼盤蝦餃,鳳眼餃,菜苗餃,燒賣同小籠包 加埋就係五星拼盤啦!款款都好食,不過你問我邊個最推介就係菜苗餃 皮薄餡靚 好少做得咁好食薑茸松露鮮龍蝦(開邊)薑茸同松露係未黎之前係無唸過可以mix埋一齊!當我見到餐牌既時候都懷疑緊究竟會係咩味呢?點知一試就愛上!薑茸加埋松露食落一開頭有種好新鮮同清新既感覺,之後松露既後勁就黎啦 老實講我都唔太形容得到位,想知係咩味就梗係過黎試吓啦講成段都未講主角龍蝦添 大大隻足料 肉質鮮嫩幾甜 個汁咁正都無搶到主角既鮮甜味!掂呀花生苗紫金醬炒蟶子皇友人見到話啲芽菜咁大既,其實係花生苗黎既幾有益身體 好少見出面有得食 呢度見到就嗌咗黎試吓 配合蟶子 配搭都幾新穎 辣辣地咁紅菜頭鹹魚雞粒炒飯鹹魚雞粒炒飯就食得多 加紅菜頭就真係無試過,平時係茶餐廳食呢個飯會好咸同好乾!呢度改良咗之後易入
行到攰就入咗呢間新派中菜廳 小富臨

裝修既摩登又時尚

見好多人都嗌乳鴿,原來開業優惠乳鴿買一送一!
梗係唔執輸嗌啦
熱辣辣新鮮出爐,一開二方便食用 味道啱啱好
唔好話好咸 肉質鮮美多汁 唔錯唔錢

五星拼盤

薑茸松露鮮龍蝦(開邊)

花生苗紫金醬炒蟶子皇

紅菜頭鹹魚雞粒炒飯
鹹魚雞粒炒飯就食得多 加紅菜頭就真係無試過,平時係茶餐廳食呢個飯會好咸同好乾!呢度改良咗之後易入口好多 首先無咁咸啦!賣相又靚 味道仲要健康咗 每粒飯都上咗色 非常均勻

總結,服務味道價錢都屬中上 性價比高
如果黎行新商場既點都要試吓呢間新派粵菜「小富臨」
2019-07-29
Type of Meal