2008-11-30
從前醉心於音樂ge小比~自從離開了中學之後~彷如隔世~物質上不能滿足~但心還在~這天就拉了大比陪我聽港樂的音樂會~之前就來了文化中心的cafe muse~最後5mins走人都得嘛~其實最主要係因為呢度有salad就真~applegreen在河內道~~離文化中心太遠了~所以打消了念頭雖然係美心集團~但係好精緻好cozy~小比一個人先入座~被安排坐在廚房出菜口對面~真的很很很肚餓~先幫大比叫了個B餐~咁我就可以先吃salad bar~原本對salad bar都不會有大期望~但這裡確實比ucc的多很多~$56有主菜仲有unlimited visit ge salad buffet~真開心~同埋抵到笑其實都是一般簡單ge材料~但小比已經超級滿足了~!除了salad配料~生果~中湯西湯~糖水甜品~咖啡奶茶~全部都任飲任食~~大比來了~我也吃了2輪沙律了~其實飽了~haha就叫人上main course~雖然幾十蚊包咁多野~但main course都唔馬虎~好食過平時美心ge質素~又足料~portion都唔少~唔好意思只叫一個餐share~$60 ~2個人食~好度je.....之後再叫多個珍寶腸配
其實最主要係因為呢度有salad就真~
雖然係美心集團~但係好精緻好cozy~
小比一個人先入座~被安排坐在廚房出菜口對面~
其實都是一般簡單ge材料~但小比已經超級滿足了~!
大比來了~我也吃了2輪沙律了~其實飽了~haha
好食過平時美心ge質素~又足料~portion都唔少~
之後再叫多個珍寶腸配酸菜茄汁豆
好鬼大ge腸腸~小比就專注吃pickle就可以了.一條腸對大比來說只是零吃
buffet只到2點半~但佢2點5都仲會不停refill野~真係抵讚~
大大盤糕點~又有糖水~每樣拎少少~
咖啡千層糕好靚~都幾好食~但最好味係紅豆大菜糕~
都唔知講咩好~淨係知道好平同好滿足~
小比吃到沙律~大比又吃了2份主菜再加semi-buffet~
2個人都只係 $12x~對於經常於tst流浪ge我倆~又多了個方便ge choice 了~