2018-09-16
📍香港📍銅鑼灣📍Smile Yogurt & Dessert Bar📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號鋪(銅鑼灣站F2岀口)📍星期一至日 13:00-22:30🦄 A : Vanilla Sky $56 (4塊杏仁脆片👉🏻原味乳酪mix雲呢拿汁👉🏻芒果mix自家製脆粒👉🏻藍莓)🦄評分: 暫時系我系香港食過最好食既yogurt😋雖然價錢唔平 但絕對值得 因為佢好大杯 一個女仔自己食真系會飽🤔 每杯yogurt都有好多唔同既配料!以前食系一食就愛上呢到既杏仁脆片 因為佢唔單只keep到個脆度 仲唔會過甜 整得好好食(雖然應該唔系自家製😹) 但系最近個次食有啲變淋 少失望 雲呢拿汁mix落啲yogurt到超好食!!其實雲呢拿汁係偏甜 我第一次食以為係煉奶 但因為yogurt本身唔太甜 所以混埋系中和左好好味😋😋 自家製脆粒好似餅碎 mix落乳酪到食好有口感👍🏻 整體而言,系值得多試😆😆太多唔同口味既選擇🤙🏼🤙🏼而且賣相好高質 打卡一流😜
📍Smile Yogurt & Dessert Bar
📍星期一至日 13:00-22:30