2009-12-07
晚上約了齋妹睇燈色, 不過事先, 被人強行拉了去shopping, 我們先把握時間行街, 睇燈色 Rank 2nd.行到咁上下, 都要食下野啦. 中午大家都比較遲食野. 二人分一個漢堡算了, 反正, 按平常食量來說, 一人一個Combo, 會食得好辛苦. 呢個size既餐, 實在是大肥人或西人, 黑人才有咁既胃重去超渡佢. 難怪美國人, 大部份都咁大隻. 我們決定了用2人既力量去超渡一個漢堡. 齋妹說只要同counter講聲, 佢地會代我們切開. 搞掂俾到我攞走, 跟著有個侍認匆忙的走 "個包未切" 拿番入廚房切番好, 再包裝過俾我地. 去過好幾間Triple O, 發現佢不論忙與唔忙, 服務人客都完全不怠慢. 打開漢堡, 雖然切到一大一細, 但咁好既幫人分包仔服務, 真的要俾一個讚佢. 很少食Veggie Burger, 慢慢食, 慢慢咀嚼, Veggie Burger 塊野, 原來不是野菜餅. 細心地看一看, 個齋漢堡扒, 是用米做的, 難怪一口咬下之時, 沒有菜的感覺, 口感軟綿綿, 似足普通肉扒, 這就是用米做漢堡扒餡既妙處. 薯條比較粗身, 二人口中作評價, 薯條的確, 無人
薯條比較粗身, 二人口中作評價, 薯條的確, 無人能勝, "Mc特首".