2017-03-18
今日同朋友喺時代廣場行街,朋友話附近有間幾好嘅樓上cafe,所以shopping完就帶咗我想去試新野。以為樓上Cafe應該唔會有好多人,估唔到上到去都已經有三四台聚餐ing。間餐廳嘅位置可以遠眺整個時代廣場的夜景,都咪話唔犀利。朋友就話呢度嘅嘢食都比到驚喜你。我哋都係懶得諗食咩嘅人,所以我地就叫左一個$188/1位的套餐。前菜有吞拿魚長通粉沙律或湯配蒜蓉包。蒜蓉包看得好香好脆,上面中配左少少溶芝士,好得!個湯係忌廉湯但係你會食到一粒粒嘅薯仔蓉,真係真材實料。小食就當然帶我最鍾意食嘅雞翼啦焗得好香好惹味,不過每人得一隻真係唔夠,因為太好味了😂飲品方面,我哋都叫咗充滿異國風情既意式梳打。我朋友叫嗰個係係芒果梳打配雪糕,而我嘅就係熱情果梳打配雪糕。甜度啱啱好,好清新。主菜終於黎了,份份都好大碟,見到我哋都知已經食唔晒。煙肉蘑菇卡邦尼意粉,醬汁非常夠,淡淡都有醬汁奶油香味。以我最欣賞嘅就係意粉嘅硬度,岩岩好,唔似其他餐廳成日煮到淋晒。之後就係餐廳嘅得奬作品豬仔骨配舖天瘋薯。薯條啱啱炸好,係粗薯,熱辣辣配上酸忌廉,肉醬同芝士非常惹味,口感豐富。如果醬燒豬仔骨同樣醬汁非常夠,肉質嫩,食多幾舊都唔覺
間餐廳嘅位置可以遠眺整個時代廣場的夜景,都咪話唔犀利。 朋友就話呢度嘅嘢食都比到驚喜你。我哋都係懶得諗食咩嘅人,所以我地就叫左一個$188/1位的套餐。前菜有吞拿魚長通粉沙律或湯配蒜蓉包。蒜蓉包看得好香好脆,上面中配左少少溶芝士,好得!個湯係忌廉湯但係你會食到一粒粒嘅薯仔蓉,真係真材實料。