2022-11-06
睇完Rugby7 有啲肚餓想食個tea,既然來到銅鑼灣當然要去Green Waffle 啦~ 啲間已經去過無數次,被佢嘅waffle所吸引,在waffle界中可以話係數一數二好食。原味窩夫 $34原味waffle乜都唔加係最好食,只係配牛油同楓糖醬,superb🤤🤤。Waffle鬆化得來帶有濃郁蛋香,絕對係食極都唔厭👍🏻杏仁奶蕎麥窩夫(不含麥麩)$45試新嘢用杏仁奶蕎麥做嘅窩夫,一樣保持到鬆化嘅感覺,但相對就冇咁重蛋香,適合對麩質敏感人士。桂花牛奶咖啡(Hot) Osmanthus Latte $47牛奶咖啡上有些少桂花碎,非常清香,入口即有淡淡嘅桂花味。但原來飲到尾,先發現原來有一pat桂花糖醬響底…. 簡單講我只係飲左一杯有桂花碎嘅Latte,冇飲到桂花😆😆😆 正常Latte都係就咁飲唔會攪拌的,點啲杯Latte嘅朋友要注意❗️飲之前記得要攪拌‼️P.S. 轉Almond milk竟然唔洗加錢🥰
原味窩夫 $34
,絕對係食極都唔厭👍🏻
杏仁奶蕎麥窩夫(不含麥麩)$45
P.S. 轉Almond milk竟然唔洗加錢🥰