2016-08-29 687 views
肉 全部都係肉我同小胖男友係朋友圈內出名既牛魔王每次去旅行 無論去到日本,韓國定台灣 都定必食最少一餐燒肉 但係香港要搵一間好食又價錢相宜既燒肉店真係唔多 有好多時只可以去某連鎖燒肉店食住止下癮話說地鐵開左堅尼地城站後都未去過 星期日我同小胖男友終於搭車過去 行下新地方原來近住地鐵站有一條食街 其中有一間七輪燒肉 單係"燒肉"兩隻字已經吸引左我地既目光雖然係日式燒肉 但七輪燒肉同出面韓式燒烤既店舖一樣 可以打開櫈蓋收藏隨身品 唔怕吸味另外亦有圍裙提供勁愛食牛既我地當然以牛為主打黑毛和牛三品較深色既係牛臉頰 特別軟同滑 有別其他部位 牛三品既肉切得較厚身 口感加分黑毛和牛西冷呢個係燒肉店既人氣之選賣相望落同日本食到既差唔多 味道比牛三品更重牛味 168蚊都幾大塊 不過就略嫌切得有點薄 如果再厚d就更正什菇唔知係咪靈芝菇需要較耐時間燒 職員一送上就幫我地放落燒烤爐上 啡蘑菇咩都唔駛加 已經好好味牛丼好大碗好多厚切牛肉 唔係連鎖店貨式整體上 燒烤店既環境同食物質素都屬中上 愛吃燒肉既朋友仔不能錯過
肉 全部都係肉

我同小胖男友係朋友圈內出名既牛魔王

每次去旅行 無論去到日本,韓國定台灣 都定必食最少一餐燒肉

另外亦有圍裙提供

好大碗好多厚切牛肉 唔係連鎖店貨式
整體上 燒烤店既環境同食物質素都屬中上

愛吃燒肉既朋友仔不能錯過
2016-08-21
$250 (Dinner)
  • A5鎭店之極上霜降和牛肉眼扒