2017-10-16 197 views
Weekend同朋友行街時無意中發現左呢間餐廳,比佢外牆既壁畫吸引左,咁就同決定入去食個lunch飲杯野。一入到去餐廳見到裝潢好美式,成個感覺好chill,而且人唔多,係一個好適合過悠閒下午既地方。我同朋友叫左兩個lunch,分別係Beef Cheek Linguine同Truffled Wild Mushroom Orzotto。Beef Cheek LinguineBeef Cheek既脂肪同肉既比例剛好,肉質煮得好軟身同入味,而且醬汁仲調配得同牛肉既味道好夾。除左牛肉,入面仲有洋蔥同野菌等等,好豐富。意粉屬於偏幼同扁身,略嫌煮得比較硬身,但好入味,整體黎講係唔錯。Truffled Wild Mushroom Orzotto值得一讚既係廚師將松露味拿捏得好好,唔會太過Over,連我呢個本身唔太好松露既人都接受到。成個sauce都好滑身好creamy,味道好香口濃郁。至於Orzotto係麥型意粉,有少少似Risotto,但就以小麥製造同口感比較軟身,呢到既Orzotto煮得軟硬適中,似飯既同時又似意粉,令我第一次試Orzotto就愛上左呢種咁得意既口感,唔錯。飲品方向我同朋友都選左G

Beef Cheek Linguine

飲品方向我同朋友都選左Ginger Ale,食下飯望下風景咁又過左一個下午,感覺真係好relax好寫意。