2025-01-09
星期六同家姐去行工展會,行之前先去醫肚先~帝樂以前有好多間,但而家得返銅鑼灣依間,其他分店已經執咗🥲其實去過Brunch好抵食🇩🇪Weekend Brunch🇩🇪星期六、日、公眾假期提供12:00-15:00唔揀主菜每位$208🥗沙律Bar除咗沙律菜🥬,仲有幾款mix好沙律,烤菇彩椒🐖凍肉盤有風乾火腿🦐凍海鮮有凍蝦、翡翠螺、青口🫕南瓜湯🍞麵包🍖熱盤有德國腸,魚,炸物等🍕薄餅係薄底夠香脆🍉生果甜品有黑森林蛋糕🍰啫喱等☕️包一杯即磨咖啡或茶基本上其實食沙律、凍海鮮同熱盤,都已經飽咗大半😆當然留肚食埋甜品食物質數好,比得上酒店,但價錢平好多,而家喺酒店食lunch buffet真係好貴~今次我地就揀左主菜脆皮燒豬踭配酸椰菜及薯角$488(2位用),只係俾比幾十蚊就招牌燒豬踭食,個皮脆卜卜,又滿滿骨膠原,唯一外面D肉有少少乾,配埋酸椰菜絲解油膩,同香脆薯角🥔餐廳環境舒適,侍應服務好好,二百零蚊可以坐三個鐘悠悠閑閑食,款式幾多,一定食得飽,我覺得性價比真係高。人均消費$268
帝樂以前有好多間,但而家得返銅鑼灣依間,其他分店已經執咗🥲
其實去過Brunch好抵食
🇩🇪Weekend Brunch🇩🇪
星期六、日、公眾假期提供
12:00-15:00
唔揀主菜每位$208
🥗沙律Bar除咗沙律菜🥬,仲有幾款mix好沙律,烤菇彩椒
🐖凍肉盤有風乾火腿
🦐凍海鮮有凍蝦、翡翠螺、青口
🫕南瓜湯
🍞麵包
🍖熱盤有德國腸,魚,炸物等
🍕薄餅係薄底夠香脆
🍉生果甜品有黑森林蛋糕🍰啫喱等