2019-10-30 20 views
聽朋友介紹,長途跋涉黎左西環,享受下優閒既weekend🥰傾下計嘆下brunch👭的確無失望,近海邊,入到餐廳就令到你有種去左外國既感覺。樓底高,一踏入餐廳就見到長長既bar台,另一邊靠牆有幾張卡位台,餐廳好深,後面係for大group人既長台,完全係將外國家庭既飯廳搬左黎,又warm又cozy🥰先點左兩款小食,主要係貪得意想試佢既beer paddles, 一set有6小杯,服務生好詳細咁續一介紹,由淡至濃,介紹書仲印埋每款啤酒既酒精%,苦澀度數,顏色度數。小妹唔係好酒之人,覺得好驚奇,好飲上左啤酒堂😆最鍾意係Roger’s Smooth balanced & refreshing小食點左手砌薯條🍟&青檸雞肉玉米捲 - 薯條既黑松露醬好好味,玉米捲俾d雞肉堆蓋住,加青檸汁,配埋佢既辣椒汁一齊食,好開胃🤤之後再叫加左個豬仔ribs ,同試左杯cold-pressed juice, apple & pineapple mixed!個ribs香噴噴,切開左一條條,燒汁鋪滿4邊,夠晒味道,鍾意佢唔會太甜,加埋伴碟既沙律菜,伴左橄欖油同醋,食完唔怕膩😋果汁好果味,菠蘿味🍍相對較重傾下傾下又成個

傾下傾下又成個鐘,心思思想食埋個甜品先走😍點左Pavlova,唔知中文點釋,就好似係焗蛋白,唔係成日見架!上層係芒果意大利雪糕,下面係白雪雪既焗蛋白,外脆內軟,入面仲mix左白朱古力,帶有甜味,加埋佢既芒果汁點綴,食到好幸福

最後以cappuccino 作結,小妹今餐既brunch食到好滿足😍