2017-07-13
而加D cafe 真係越開越多,尤其中上環,真係好多選擇。今個 weekend 幾個姊妹話聚一聚 chillex 下,就來到我地都未去過的 Common Ground。條樓梯都幾係野,不過我地擋飯前運動,keep keep fit 🏃♀️先講下環境,地方唔算大,但係點綴得幾靚,有D vintage 擺設,有落地玻璃,都算開洋,幾舒服。佢地介紹左啲 Coffee Ice Ball,每日限定得唔知幾多個,因為嚿咖冰要前一日整定,雪一晚,聽落都幾多功夫。最後幾個都比我地掃晒。要 Latte 嘅就比奶,要 Americano 嘅就比水倒落去。都幾香濃,不過都係貪得意多D,比我地呢D港女影相呃 Like ❤️我要左個 CG All Day Breakfast,都整得幾靚,D菇同D蛋最好味,薯條同 Bacon 都香脆,唯一係塊包可以選材再好D。正常 Latte 都好,不過梗係冇 Ice Ball 咁有特色。個 friend 嘅 Open-Faced Sandwich 就冇 All Day Breakfast 咁正,雖然上面鋪左D食得嘅🌸🌺🌼做裝飾,又將D三文魚圍成花形,不過腥腥哋,唔係D咩靚嘢。兩隻
個 friend 嘅 Open-Faced Sandwich 就冇 All Day Breakfast 咁正,雖然上面鋪左D食得嘅🌸🌺🌼做裝飾,又將D三文魚圍成花形,不過腥腥哋,唔係D咩靚嘢。兩隻☀️🍳煎得唔靚,邊邊有鑊燶。最好味係D火箭菜,幾新鮮。
我最鍾意係 Coffee Ice Ball,食物過得去,不過環境夠晒 chill,都市型令我同班 girls 過左一個愉快的 late brunch❣️