2020-11-16
餐廳既食物偏向Bruch既總類, 選擇都唔算多, 啱曬我呢啲有選擇困難症既人😂 餐廳其中一個出名既野就係佢既海景bar枱, 有6個bar位係對住個大海嫁🤩 我地11點令去到出奇地唔多人, 而且居然仲有得坐望海bar枱👍🏽 Salmon Bagel 🥯 ($120)其實原本我係想揀waffle, 但係礙於Bagel真係有一種吸引力令到我揀佢, 所以最後都係情歸Bagel🧲 基本上全部食物都會跟一杯咖啡/ 茶/果汁🍹 我就揀左西柚汁, 有少少苦澀味, 但係好飲既🤏🏾 軟熟既Bagel 上面搽左滿滿既cream cheese 同埋smoked salmon 🐟 三樣野夾埋超正, 個cream cheese就係成個bagel既主要調味🧀 另外仲有檸檬汁可以落去smoked salmon度提升味道🍋 除左bagel之外, 仲有炸得超鬆脆既薯餅, 幾粒水果同埋焗鮮茄🍅 成份brunch 既份量啱啱好食完唔會覺得太油膩之餘又唔會太飽Egg Royale 🍳($120)雖然呢款brunch 好似四圍都得食咁, 但係其實要整得好食都唔容易嫁😌 Poached egg其實話難唔難話易唔易, 呢度既poa
Salmon Bagel 🥯 ($120)
Egg Royale 🍳($120)
雖然呢款brunch 好似四圍都得食咁, 但係其實要整得好食都唔容易嫁😌 Poached egg其實話難唔難話易唔易, 呢度既poached egg控制得啱啱好,切開啲蛋黃會流曬出黎, 再配上smoked salmon, baby spinach 同埋English muffin, 呢個咁classic 既配搭真係冇得輸👍🏽 呢度其中一個特別之處就係廚師係poached egg 上面灑左少少辣粉, 提升左成個brunch 既味道🤤 同salmon bagel 一樣都係配左薯餅, 焗鮮茄同埋生果🍎
食完呢個brunch 又係時係反返去現實既世界,繼續返工😭 呢間餐廳無論係個view或者食物都係冇得頂, 所以呢個價錢絕對係物超所值🥰 下次黎南丫島既朋友都可以去呢間cafe chill下