位於圓方嘅意大利餐廳 JOIA,佢哋個 Weekend Semi Buffet 真係好抵食,性價比超高!無論想同朋友聚會定係一家大細食餐好嘅,都絕對係一個好選擇。一入到去,首先吸引我嘅就係佢哋個自助餐區。除咗各式各樣新鮮沙律同前菜餐包餐湯之外,仲有 Meat Carving、精選嘅意大利芝士同每日新鮮出爐嘅甜品!重點係,青口、龍蝦、大蝦全部任食!真係食到你捧住個肚走!生果方面都非常豐富,西瓜、哈密瓜、奇異果、熱情果等等,應有盡有。甜品方面更加唔使講,款款都咁吸引,真係令人眼花繚亂!主菜方面,今次我哋揀咗兩款:香煎豬柳配燒薯仔同蘑菇汁,同埋香煎魚柳配抱子甘藍同燈籠椒汁。豬柳煎得啱啱好,外脆內嫩,蘑菇汁亦都好香濃。魚柳就煎得皮脆肉嫩,配上清爽嘅抱子甘藍同燈籠椒汁,非常開胃!最後甜品真係花多眼亂,樣樣都食下咁😋😋由中午食到下午,飽到晚餐都唔洗食真係😎