2023-04-20
周末係葵興上興趣班,想近近地搵間餐飯食飯,其實kcc 都有幾間餐廳,見人推介呢間係平民黃店餐cafe就去試下。環境: 有分窗邊似indoor, 同counter 似open area, 窗邊只有單人枱, 最後揀左張大枱坐。🍔特調花生醬爽瓜瓜芝士牛肉漢堡 加左花生醬嘅甜漢堡令個青瓜顯得特別fresh,脆爽嘅口感令個漢堡好有層次。🍝花麻椒蕃茄手撕豬肉意粉 個人好鐘意花椒辣, 個意粉唔算好辣, 加埋蕃茄酸酸地幾好食, 不過手撕豬肉就唔夠滑, 肉同意粉份量各半, 意粉都唔錯。Set drink 我地加錢試左其他特飲🍫73% 特濃朱古力 $54-$10凍飲黎講個杯比較細, 上面個cream 唧得幾靚,好似朵玫瑰花, 下面個朱古力係暖嘅,個朱古力好濃, 飲得出d朱古力粉, 打卡好睇, 但唔止渴。🍵抹茶提拉米蘇特飲 $59-$10個樣飲奶蓋, 但唔咸,淡淡嘅cream cheese, 抹茶粉一樣好濃同飲到顆粒感, 飲呢杯野我完全無從入手, 攪完似飲緊溶左嘅雪糕。
🍔特調花生醬爽瓜瓜芝士牛肉漢堡
🍝花麻椒蕃茄手撕豬肉意粉