🍦 + 🍛 = Weird but surprisingly Good!🤩經常聼男朋友吹捧雪糕送飯一流!😶聲稱屋企無野送飯陣時拎盒Mövenpick士多啤梨雪糕送飯真係滿分(??),好奇寶寶錯過了雪糕拉麵,今次 @superdon_hk 推出咗雪糕咖喱飯🍛真係不能錯過!重點係銅鑼灣店係我返屋企嘅必經之路,🤣日日望住店外超可愛嘅蠟筆小新主題真係心動到爆~! 🌟雪糕咖喱牛肉飯 $118 (銅鑼灣及大埔分店限定)套餐均連1️⃣兩件腐皮壽司🥣、2️⃣特飲🫖、3️⃣味增湯- 辣度可選甘口\中辛\大辛~🌶中辛嘅小辣都幾明顯,咖喱醬質地比較濃稠、齋食咖喱飯會先嘗到頗明顯嘅辣味、餘韻再帶點奶味,食開譚仔五小嘅朋友嗌小辣就啱曬~!🥳- 原本擔心融化的雪糕會成灘水浸到飯濕噠噠抑或過於冰凍令米飯結成一舊舊(︶^︶)驚喜地,雲呢拿雪糕不算太快溶化呢、食到一半先逐漸半融呈忌廉質地~而半份雪糕不會太甜膩 🍦甜味嘅雪糕搭上辣味嘅咖喱、甜辣交錯的味道其實意想不到地不錯幾夾呢!👻絕對不伏都不衝擊~!😈不過飯溫度會比較偏凍和偏軟的米飯質地男友就不算太中意,我就覺得還好~🤧- 上藍下黃嘅「動感超人芒果特飲」味道就正正常常,無咩氣泡而芒

🌟雪糕咖喱牛肉飯 $118 (銅鑼灣及大埔分店限定)
套餐均連1️⃣兩件腐皮壽司🥣、2️⃣特飲🫖、3️⃣味增湯

- 上藍下黃嘅「動感超人芒果特飲」味道就正正常常,無咩氣泡而芒果味都比較微,飲落會有淡淡的甜味和芒果味,一般般~🍸但攪勻漸層飲品的一刻真心好療愈!😻

🦐其他:
- 雪糕咖喱飯等候需時,要多少少耐性呢🤏
- 丼飯和刺身都好不錯~兩大塊三文魚腩都係$42,
真心抵食!🥹

📝 推薦!雖然食物品項再加上「蠟筆小新系列」主題睇落好Gimmick同打卡,但實質味道真心幾好,而定價都唔貴,絕對試得過呢!店内仲有好多公仔,超可愛🥹若係蠟筆小新fans仲可以加購埋精品!~(6.5/10)

📍スーパー丼 SUPERDON - 銅鑼灣駱克道501號地下/大埔超級城B 區1樓130-133A號舖/佐敦彌敦道380號逸東酒店LG1號鋪