2015-08-12
朋友介紹第一次去試...正宗意大利餐廳小店,名符其實老闆係意大利人,太太係香港人...大部份食材從意大利入口一入餐廳,老闆娘熱情招待,細心講解每道菜既特色同材料, 而意大利老闆亦主動打招呼推介紅酒 由於6點鐘到,所以未坐滿人, 我地先點紅酒Wine list menu裡面有數十款意大利酒 , 而其中一部份係老闆自己酒莊釀製既酒, 因為新酒,所以價錢相對比較平宜, 就點了老闆娘推介自己酒莊既紅酒, 三百幾蚊,易入口,好抵飲! 先上麵包,有兩款, 其中一款老闆娘話從意大利空運來港,已另一款就自家製,意大利果款比較香同好味,但可惜凍冰冰,如果焗一焗熱麵包就一流雞肝多士好香好濃雞肝味,搽得滿滿,唯一多士又係凍冰冰,如果焗熱d就喇!朋友推介必食---> 自家製香濃肉茉千層麵 Layered Oven Baked Pasta 意大利老闆話出面餐廳千層麵大部份用碎牛肉加大量芝士製作,而本店餐廳只係用新鮮豬, 牛, 羊三種肉類混合製作,但食落口感好鮮嫩,好似有芝士味,原來意大利老闆話廚師從沒有加入芝士, 但可以製作出芝士既口感, 感覺很特別!十分好味!!!!老闆娘推介,黑豬扒煮到恰恰好
由於6點鐘到,所以未坐滿人, 我地先點紅酒
Wine list menu裡面有數十款意大利酒 , 而其中一部份係老闆自己酒莊釀製既酒, 因為新酒,所以價錢相對比較平宜, 就點了老闆娘推介自己酒莊既紅酒, 三百幾蚊,易入口,好抵飲! 先上麵包,有兩款, 其中一款老闆娘話從意大利空運來港,已另一款就自家製,意大利果款比較香同好味,但可惜凍冰冰,如果焗一焗熱麵包就一流 雞肝多士
煮到恰恰好,不會太熟,好JUICY,香嫩! 其實隔離都係同一間餐廳,只係不同 廚師,賣點意粉為主
好滿足的一餐! 下次一定會再試其他菜式!!!!