2021-05-17
今晚同男朋友到尖沙咀lab eat,食物質素真的很不錯,服務好好,氣氛又有情調,建議情侶想食翻餐fine dining,呢度會係幾好既選擇我哋二人叫左個set dinnerMini Moet & Chandon Imperial Brut, Champagne, France 200ml首先店員好快就開左枝法國champagne 比我地,味道Fruity ,幾岩女仔飲新鮮生蠔 (4隻)生蠔的確新鮮,而且帶海水礦物味煙燻意大利沙甸魚及香醋魚籽非常開胃既appetiser ,蕃茄同魚籽酸甜,配少少煙燻沙甸魚,感覺幾清新,底下既crisps亦增加左口感牛肝菌湯唔少係出面食既菌類湯都死鹹,但依個唔會,上面既泡沫同打到好碎既牛肝菌,令湯既口感更順滑。個麵包外脆內軟,好好食西班牙紅蝦及海膽意粉配魚子醬好足料,海膽同魚子醬份量唔少,海膽非常鮮甜。店員介紹意粉醬加左龍蝦油,令到個意粉幾香,海鮮味更重。紅蝦都啖啖肉,肉質新鮮,不過略嫌炭火味蓋過左本來既蝦Dessert of the day: Tiramisu 擺盤幾精緻,旁邊仲有好重焦糖味既Meringue同埋見到一粒粒vanilla 籽既雪糕,配ti
我哋二人叫左個set dinner
新鮮生蠔 (4隻)
生蠔的確新鮮,而且帶海水礦物味
煙燻意大利沙甸魚及香醋魚籽
牛肝菌湯
西班牙紅蝦及海膽意粉配魚子醬
Dessert of the day: Tiramisu
擺盤幾精緻,旁邊仲有好重焦糖味既Meringue同埋見到一粒粒vanilla 籽既雪糕,配tiramisu 真係三重享受(*¯︶¯*)