2018-01-18 288 views
今日同好耐冇見嘅朋友聚餐,佢建議喺元朗附近食而佢帶咗我嚟依間餐廳。作為元朗人嘅我都未食過依間餐廳,可能係比較少行依條路。望一望四周,以往幫襯過嘅餐廳亦已易手。店鋪不大,大約可以坐十零廿個人倒,由於喺2點鐘鬆啲嘅時間去所以當時都係得3檯客人。餐牌設計簡單,只有前後兩版,反而令我依個有選擇困難証嘅人揀得更輕鬆。最後揀左安格斯漢堡配薯條另外包一個餐湯,包同小沙律同一杯餐飲。餐湯係忌廉粟米湯,配黑醋汁沙律菜。漢堡並冇問我幾成熟,咬開時發現大概係6,7成左右。牛肉有少少筋咬唔開但肉味幾好同煎得幾靚仲好juicy。漢堡內有洋蔥,生菜,蕃茄同芝士。薯條係粗薯,都炸得幾脆,但得5,6條,如果鐘意食薯條可能會覺得唔係咁夠喉。本來以為會唔夠飽但可能有澱粉質嘅加持都係夠飽嘅。而$68有湯,沙律,包,主菜,餐飲冇加一服務費,仲要味道唔錯,我會再嚟再試試廚房其他食物嘅手勢:)

2018-01-17
Type of Meal