2020-10-21
裝修好靚有海景嘅傳統英式餐廳呢篇係我第一次寫食評,介紹翻我今年用咗匯豐餐廳週嘅優惠去呢間英國餐廳食飯先。嗰陣時係四月啦,就有呢個好抵食嘅Menu每人都係300幾蚊買單就可以享用到前菜主菜甜品同埋一杯白酒添!話你知啦!真係好抵食㗎,因為佢之後都冇再做呢個優惠啦去到呢個秋季餐廳週到都冇喇。前菜有燒豬腩肉,同埋黃鯨吞拿魚刺身。燒豬腩肉呢就有好香嘅味,入口呢唔會覺得太肥。而吞拿魚呢都好新鮮。重點介紹返呢個duck and waffle, 佢係完美結合左咸點同甜食係一齊,油鴨腿係豐富嘅蛋白質來源,同Maple syrup擺埋一齊,令到成件事唔會覺得油膩。條魚呢就因為冇咗供應所以轉左Halibut, 又creamy又香,係非常之肥美嘅魚呀記得趁熱食啦!最最後最後就要介紹返最意料之外咁好食嘅甜品,就係佢嘅朱古力流心蛋糕配黑芝麻雪糕 好夾,勁有芝麻香仲有呢度服務都幾好㗎,佢見到我嘅朋友同我就知道係香港人,就會同我哋講廣東話,仲會好有禮貌咁介紹啲嘢食添。不過都只係介紹個食物名稱,冇詳細講個菜式嘅做法㗎。總括來講呢,今次我覺得係抵食啦。餐廳無論係服務, 食物同埋環境方面呢水準都非常之夠,所以值得比高分