2018-04-27
之前同朋友喺附近食飯時,見到呢間用黃色做主色嘅小食店,睇落幾乾淨同chill,有晚食完飯行左陣街經過附近一於去試下!同朋友叫咗24隻雞翼,一半crispy一半original,仲有其他小食。首先黎嘅係小食。炸芝士條,只要係即炸,必定不敗之品。蕃薯薯寶都不錯,甜甜地,細細粒。呢個薯條我地加咗兩種醬,醬料方面可以係收銀前面個度選擇,可以自己揀落幾多同埋邊種醬。Ranch同埋呢間舖嘅秘制 忘不了醬,食落甜甜辣辣,又真係幾特別。之後啲雞翼都陸續登場。實在有太多醬嘅選擇,第一個揀咗American Buffalo,亦都係我最愛,酸酸辣辣夾埋熱辣辣炸好嘅雞翼令人食到停唔到口。第二個係Honey Garlic,甜香味啱啲食唔到辣嘅朋友。Honey Sriracha 亦係推薦之選,唔知有無人同我一樣,好鐘意食咩都加Sriracha,呢個醬完全滿足到我舖癮。Cajun Rub好惹味,食落好香口。北京填鴨風味都幾得意,又有新意。仲有好多得意嘅味未有機會試,下次tea time再黎試佢地舖頭獨家風味嘅醬!
首先黎嘅係小食。炸芝士條,只要係即炸,必定不敗之品。