2023-10-16
《Wish You A Mamaday - 銅鑼灣》終於一次過食齊晒三間Mamaday啦😝今次呢間位於銅鑼灣旺區,好容易搵,一出地鐵站就到啦😎餐廳既佈置帶玩味偏港風,見到好多得意既figures 同埋掛畫,又係去到咩位都可以打卡🤪今次同樣試咗與其他分店唔同嘅嘢食,點餐嘅時候同樣地十分尷尬先可以讀出個菜式名🤣💁🏻♀️吉列你隻牛 $258主菜方面,我哋叫咗日式吉列牛扒餐,呢個餐入面包埋沙律同埋玉子飯,我個人好鍾意佢個玉子飯,個飯已經用醬汁炒過,食落煙靭有口感👍🏻撈埋流心蛋汁味道香濃💪🏻而個主角牛扒個肉係比較薄果種,不過經過吉列炸後都仲係好有肉汁的🥩再輕輕燒香已經食得,配埋個飯係幾唔錯的💁🏻♀️點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)$148今次我終於試咗佢嘅pizza,呢度係用薄皮居多,所以食落脆身幾香口😋而且上面好多芝士,個Pizza有原件炸軟殼蟹喺度,同埋有我好喜歡既菠蘿🍍甜甜地成個pizza口味幾合拍💁🏻♀️夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56我諗去過咁多次佢哋集團嘅餐廳嚟講,今次呢杯飲品算係我最喜歡之一,個人好鍾意有椰子口味嘅飲品,佢個椰子沙冰上面放咗一個海鹽雪糕,個雪糕溶咗之後
💁🏻♀️吉列你隻牛 $258
💁🏻♀️點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)$148
💁🏻♀️夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56
我諗去過咁多次佢哋集團嘅餐廳嚟講,今次呢杯飲品算係我最喜歡之一,個人好鍾意有椰子口味嘅飲品,佢個椰子沙冰上面放咗一個海鹽雪糕,個雪糕溶咗之後好似加咗層藍色奶蓋喺上面咁,飲落鹹鹹地,但係椰子味又好清新
💁🏻♀️你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?$56
唔知點解個個朋友都鍾意呢一個沙冰,今次我偷飲咗朋友個杯一啖,益力多嘅味道好出,但係飲落又唔覺得太甜,可能係沙冰嘅關係啦,同埋佢有啲柚子醬喺入面,就係嗰種好融洽嘅感覺,酸酸甜甜十分解膩