2019-11-06
得閒無事入天水圍,香港另一邊嘅邊邊,到夠鐘食飯時間,起天水圍較旺嘅+woo穩食,呢間望上去價錢幾抵嘅西餐,就入去啦。入面裝修偏暗嘅感覺,格局似宜家普遍新開嘅冰室啊茶餐廳咁,用木,金屬同餐廳日常用具醬汁來組成餐廳嘅自己風格。今次就試左三樣野,一個dinner set,一個意粉,同一杯特飲。先來個帆立貝海鮮菌皇龍蝦汁意大利飯,個名就幾長嘅,哈哈,份量都有番咁上下,成個海鮮味道都唔錯,幾夾,不過如果個人就喜歡個口感可以再厚身D就perfect啦;跟住就上左Set湯,好濃嘅菌湯,品嚐到有雞髀菇,冬菇嘅味道幾足料;接落來就上比較特別嘅美國豬鞍斧頭扒跟牛肝菌汁配薯條,份量係夠大嘅,個人感覺塊扒可以燒得淋少少就配埋個汁更加正啦,薯條係偏脆嘅;最後就係跟餐特飲,跟餐有半價嘅利賓納者喱冰冰,者喱真係大大粒咖。埋單都係200蚊左右,西餐來講我自己覺得就唔係太平又唔係貴嘅,平民西餐嘅Standard。
Other Info. :
餐廳客人都幾多下,Staff忙起上來都唔係一叫就有