2021-12-10 598 views
平時都鍾意同friend一齊去cafe溫下書做下嘢,感覺係chill啲嘅環境冇咁大壓力😛elephant grounds 都係常去嘅地方,呢到可以坐好耐,上環呢間分店仲有插頭同usb插頭超worker friendly🥰平時多數嗌torched salmon don但今日冇咗個個menu就嗌其他嘢試下🙈Grilled Cheese係sourdough cheese sandwiches 配薯條~一上枱已經勁香芝士味,一拉啲拉絲真心💯💯🤤食落去都勁多芝士勁滿足😍但係食多幾啖就有啲太油膩,唔係好食到落去😮‍💨薯條係偏幼身,有用啲七味粉調味,而且外面香脆得嚟唔會太油膩,對比下反而冇三文治本身咁滯😂Flat white都幾大杯,而且算幾滑🤤不過個人感覺elephant grounds係一間醉翁之意不在酒嘅餐廳😂大部分人嚟都係為咗有個chill嘅地方可以做嘢/同朋友傾吓偈,而唔係為咗呢到嘅食物而嚟🤪不過平心而論啲嘢食係好食嘅,但定價相信係包咗你係入面坐好耐😛

一上枱已經勁香芝士味,一拉啲拉絲真心💯💯🤤

Flat white都幾大杯,而且算幾滑🤤