2017-01-01 637 views
一心想喺1月1日食個好啲嘅all day breakfast,點知差唔多4:30pm過到去,喺出面易拉架睇好左要all day breakfast同egg benedict 之後,行入去落order先見佢入面個menu寫all day breakfast"售罄",諗緊要乜時多口問一句"d1(all day breakfast)真係賣晒?"點知佢突然好似醒左,再話"係呀,唔好意思,全部賣晒!廚房要休息!你6點再嚟過先有嘢食!"跟住將佢收銀檯上面所有嘅牌都收起晒。我呆左,明明佢入面張餐牌只係有兩、三樣貼左"售罄",我問一句之後變左乜都冇晒?!!佢地個menu寫左有"全日供應"嘅食物,客人特登因爲佢嘅特色同環境嚟,出面個menu又冇寫,個個企喺度揀好左食咩,仲要入到嚟先話menu上一樣嘢都冇?咁咩叫"全日供應"?本來諗住嚟睇下換左手之後間餐廳,就算話今日多人,我相信聖誕節期間都唔少人,點知1月1號就咁!

2017-01-01
Type of Meal