2024-01-04 149 views
好想同大家分享呢間新開嘅YA鴨!餐廳位於尖沙咀加連威老道,只要喺港鐵站行幾分鐘就到㗎啦!私心推介♾️牛三寶飯( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)朋友揀咗呢一款牛三寶飯,食材方面就會配左牛腩金錢肚同埋潮汕牛丸,呢個飯分別會有辣同埋唔辣㗎俾人選擇,我都夾咗朋友啲餸嚟試吓味,三款食材入面我最鍾意佢哋嘅牛丸真係好Juicy,朋友話佢嘅牛腩同埋金錢肚都好正!私心推介♾️麻辣大腸拼金錢肚撈粗( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)麻辣大腸拼金錢肚撈粗,係一道挑戰味蕾極限嘅四川菜。一嚟就覺得食物嘅色彩特別吸引,紅油麻辣汁澤澤亮晶晶嘅🌶,令人一眼就流晒口水😋。啲大腸炒得香噴噴,質感軟嫩之餘,又充滿咗麻辣嘅勁道。每啖咬落去都伴隨住麻麻辣辣嘅刺激,舌頭瞬間覺得好似有無數個小煙花喺度綻放💥。而個金錢肚就更加有彈性,嚼勁十足🤤,同麻辣汁嘅結合得宜,滋味唔止辣,仲有股微微嘅清香同鮮味。啲粗撈面條攞嚟吸附晒啲汁液,喺口中變成咗麻辣同豐富湯汁嘅導體🍜,令成個口腔都充滿咗誘人嘅香氣同麻辣嘅快感。每樣食材似乎都有自己嘅角色,大腸嘅豐腴、金錢肚嘅爽口,以及粗撈面嘅緊實滑順,共同作出咗非常和諧嘅合奏👌。食嗰陣,夾雜咗麻、辣、香、鮮、鹹、餘韻無窮,令人欲罷不能🥳。整體
私心推介♾️牛三寶飯( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)
私心推介♾️麻辣大腸拼金錢肚撈粗( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)
整體嚟講,呢道菜又麻又辣,好適合愛吃辣嘅朋友。就算汗流浹背,都覺得值得,因為嗰味道實在太過癮啦🔥!每啖都係味覺嘅衝擊,真係大呼過癮,令人忍唔住一碗接一碗😄。
♾️潮汕辣瀨尿牛丸吖笨( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)
因為太鍾意食佢哋嘅牛丸,所以就特登再叫多份!個名真係好搞笑又過癮!

♾️清爽涼拌菠菜( 𓏸˙ ᴗ˙𓏸)
食左啲咁邪惡嘅嘢都要叫返個簡簡單單清爽嘅涼拌菠菜,加咗啲芝麻就更香!