TGIF同朋友去咗 Yardbird 食dinner,呢間嘢出名食雞,所以點咗好多唔同部位嘅雞肉料理,真係大開眼界!我最鍾意嘅係 LIVER MOUSSE 同埋 KFC - KOREAN FRIED CAULIFLOWER。雞肝mousse口感細滑,味道濃郁,配埋麵包同炸蔥頭一齊食,簡直係一流!炸椰菜花就炸得外脆內軟,醬汁酸酸甜甜,好惹味!至於雞串燒 ,我哋試咗好多款,包括雞腿肉配紫蘇 (UME THIGH)、雞肉丸 (MEATBALL)、雞頸皮 (NECK SKIN)、雞腿蠔肉 (OYSTER) 等等。每款都燒得好香,好juicy。除咗雞肉之外,我哋仲試咗 SWEET CORN TEMPURA 同埋 CLAMS YAKI SOBA。 粟米天婦羅外脆內甜,好特別。 炒麵就夠鑊氣,啲蜆都幾新鮮。最後,我哋仲食咗個 MONAKA ICE CREAM SANDWICH 做甜品,外皮脆卜卜,幾好味!Yardbird 嘅雞肉料理真係做得好出色,無論係味道定係賣相都好高水準。雖然價錢偏貴,但絕對值得一試!

除咗雞肉之外,我哋仲試咗 SWEET CORN TEMPURA 同埋 CLAMS YAKI SOBA。 粟米天婦羅外脆內甜,好特別。 炒麵就夠鑊氣,啲蜆都幾新鮮。最後,我哋仲食咗個 MONAKA ICE CREAM SANDWICH甜品,外皮脆卜卜,幾好味!

2024-07-19