2022-04-30
朋友話點解YEN跌過六算無得去日本嘅😵💫😵💫類似嘅對話最近聽唔少,暫時無得飛咁就搵間日系簡約風cafe試吓菜解鄉愁啦!認識「日常」是因為一次training完之後,巴士剛好停在店門口,簡約的設計隱隱感受到既舒適又溫暖,所以把店舖的名字暗暗記下來。我哋選擇照燒雞肉串配明太子拌烏冬雞肉串出奇地滑身,中間夾住juicy 的大蔥,同平時食開又干又硬嘅雞肉串好唔同,而且份量出奇地多,好有媽媽擔心仔女食唔夠,比多啲您嘅感覺。壽喜燒豚肉煮選擇這個主要係前一日食咗個好難食嘅豚肉邊爐,想平衡返自己嘅身心。餐點上枱時,心裡OS: 煲仔咁細嘅,而打開細細嘅煲蓋,裡面嘅材料包羅萬有,係壽喜燒嘅味道呀!Matcha x Red bean x Genmaicha選擇了卷蛋作這餐的句號—卷蛋嘅質感好輕身好soft好綿滑,配埋滑滑的抹茶cream,同沖繩黑檸咖啡氣泡,呢餐巧滿足😋😋😋😋
我哋選擇
照燒雞肉串配明太子拌烏冬