2020-12-23
今日同朋友喺歌賦街食完lunch之後,經Aberdeen Street行落皇后大道中嘅時候,經過呢間Take Your Time,見到外牆幾靚,又咁啱想飲吓嘢,就買杯黎飲吓啦。芒果紅火龍優格果昔(大杯、走糖)$46(加倍優格 +$6)店員介紹話呢杯果昔係由牛奶、yogurt同埋水果打成,我即刻果斷決定買呢款,因為集齊幾樣我好鍾意嘅材料。喺未攪勻之前,有時可以飲到芒果味,有時可以飲到紅火龍嘅味,都幾正。攪勻之後就仲正!充滿奶香同埋yogurt香,口感順滑,紅火龍同芒果嘅味道融合得啱啱好,同一啖入面可以感受曬多種味道,仲會食到紅火龍果啲籽,正!好彩係買左大杯,如果唔係一定唔夠喉!熱情果優格蓋茶(半糖)$38(加倍優格 +$6)呢杯以yogurt取代左平時嘅芝士奶蓋,感覺健康左。啲yogurt甜甜地,好味。本身朋友諗住揀無糖,但店員話呢到係用桂花冰糖,同埋熱情果比較酸,所以最後朋友揀左半糖。半糖好正,酸酸地但又唔會太酸。茶底朋友揀左桂花烏龍茶。斜斜地咁拎住隻杯,直接用口飲,可以同時飲到yogurt、茶同埋熱情果肉,飲到停唔到口。呢間真係一定會再黎啊!好好味!
芒果紅火龍優格果昔(大杯、走糖)$46(加倍優格 +$6)
熱情果優格蓋茶(半糖)$38(加倍優格 +$6)
呢間真係一定會再黎啊!好好味!