2024-02-22
放假同朋友去左YOHO行街,見到呢間日系cafe好吸引就入去試吓~香煎比目魚配墨魚汁燴意大利飯🐙比目魚煎至黃金色,外脆內軟,咬落去魚肉嫩滑,魚油充足,配上黏黏嘅墨魚汁意大利飯,令人食到停唔到口,真係舔舔脷😋開心果疏乎厘🥞最近好鍾意食開心果嘅製成品,我因為唔會太甜太膩,疏乎厘即叫即整,所以都要耐少少時間,食落好鬆軟,開心果醬味好濃郁,不過就算有醬都唔會掩蓋左本身嘅蛋香,左右彈下彈下咁,好治癒🥰最後飲品叫咗杯Cappuccino同Dirty,淨係睇個拉花都已經好治癒,嘆返杯啡有種慰藉心靈嘅感覺,好舒服好relax🥰TERA (形點 I) (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖#天天飲食_元朗#天天Foodies評分:8/10#班戟 #TERA #蛋糕 #cake #hkig #pancake #梳乎厘 #窩夫 #dessert #iloveeating #甜品 #元朗美食 #foodblogger #相機食先 #手機食先 #一路食一路post #掃街 #instafood #hkfoodies #strawberry #foodphotography #hkdessert #d
香煎比目魚配墨魚汁燴意大利飯🐙
開心果疏乎厘🥞
TERA (形點 I) (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖
#天天飲食_元朗
#天天Foodies
評分:8/10
#班戟 #TERA #蛋糕 #cake #hkig #pancake #梳乎厘 #窩夫 #dessert #iloveeating #甜品 #元朗美食 #foodblogger #相機食先 #手機食先 #一路食一路post #掃街 #instafood #hkfoodies #strawberry #foodphotography #hkdessert #dessertlover #hkfoodblogger #hkiger