2015-10-17
佐敦★Yours Bistro係香港食法國餐感覺上得個貴字,難得地發現依間小小法國餐廳推出抵食set lunch menu,即刻搵埋啤酒肚去開餐 位置方便,係柯士甸站F出口行5分鐘左右到官涌街就好容易搵到依間門面與眾不同既小店。紅色既店名Yours Bistro同個鐵塔係白色外牆既襯托之下特別突出 餐廳入面同樣以白紅色為主,牆上既大玻璃令小店多左d空間感,整體感覺高雅舒適,法國餐廳果然設計都有feel d 小店座位有限,大約有6-7張4人枱。不過可能依頭人流真係比較少,我地星期6點幾黎到都仲有兩三張空枱。事不宜遲嗌2個2 courses set lunch($98/set)先! 1個set要左starter + main course,另1個要main course + dessert,咁就可以1次過試晒前菜同甜品,hee~- 法包籃:麵包控又要發癲啦!個包即焗出黎熱到燙手,心急想即刻放入口都唔得 果個形狀好似牛角包法包真係成個lunch既highlight,外脆內軟既代表 !妹仔肚食包都夠心滿意足喇 哈哈哈!隔離果片法包都好軟熟嫁 - Starter_蕃茄鮮蝦沙律
- 法包籃:
- Starter_蕃茄鮮蝦沙律:
- Main_法式釀魷魚筒:
- Main_香煎虎蝦配紅番椒蒜香牛油及香米:
- Dessert_芝士餅:
cheese cake
- Drink_Cappuccino/regular coffee:
Cappuccino
埋單$216/2ppl。
成個感覺好舒服好悠閒,好似離開左繁喧既香港,坐係到睇書嘆咖啡坐到人地3點落場先肯走...
食物方面,餐包前菜甜品都好滿意,只係主菜比較上有少少失色,不過其實佢既menu成日都update,可能下次黎食第2樣野又有新驚喜
又抵食又好味又舒服仲要服務週到,點可以唔黎支持下!