2023-03-09
放假嘅時候,都好鍾意搵下屋企附近有咩便價餐廳好食,海潮食堂係之前睇youtuber 介紹過嘅餐廳,適逢今日好早出去,所以就黎試下,因為呢間餐廳係收得比較早今日叫嘅野食有蔥花蛋治,大家記得一定要叫烘底!呢個蔥花蛋治嘅餡真係好豐富,大量蔥花同蛋一齊炒出嚟,好香蔥花味,加埋熱辣辣烘左底嘅多士真係好好食🤤第二個叫嘅係牛筋蝦條煎米粉,米粉加左雞蛋一齊煎,好香口,我鍾意食焦焦地嘅米粉邊。另外牛筋炆到好軟淋,裡面嘅汁有麻辣味同蒜蓉,好重口味,一定要同淡味嘅煎米粉一齊食。第三個叫嘅係魔鬼菜心,呢個係職員推介,但係我就覺得普通咗啲,只係普通菜心上面淋左大量嘅胡椒粉。第四個叫嘅係魔鬼奶油多(薄版),烘左底嘅多士加左大量阿華田粉、煉奶同牛油,真係好好食,個人覺得薄版唔夠喉,下次要試埋厚版,但係建議大家多啲人食先叫,因為份量多。呢間舖頭嘅老細非常熱情,佢推薦嘅冰啡樂同埋咸檸西柚梳打都好好飲。消費價錢:50-100結論:可以經常光顧
消費價錢:50-100
結論:可以經常光顧