2017-03-20 786 views
路經元朗大坑渠旁,聞到陣陣炸蠔餅香味,當時有差不多8個人在排隊買蠔餅,再去看看價錢,$26一塊蠔餅未見過咁平既蠔餅,見到蠔餅個樣好似幾好食咁,就決定排陣隊食。排左大概十幾分鐘就買到,塊塊都即叫即煎,睇落真係幾好食咁,十分期待,等了一會,終於煎好了,急不及待的咬了一口,點知.....蠔餅不是很脆,非常油膩的我本身好中意食炸蠔餅,食開果d都好鬆脆又不太油膩,但這間蠔餅婆的蠔餅真的極差蠔仔不太多又不肥美,只食到一塊塊好油又唔脆既炸粉,但睇落好似好好食咁,就連經過d人都話:「好似好好食咁喎!」我當時真想行過去叫排緊隊的人唔好買,最後我當然唔敢咁做啦食左幾啖已經唔想再食,後來只挑左d蠔仔食,d「脆脆」掉哂去,實在太油,當時見到成鑊油都是黑黑的食完覺得好伏真係唔明點解仲有人排隊食我食完之後同我個住元朗的友人講,友人都話呢間難食好食既蠔餅應該在西裕街果間喎⋯⋯

食完覺得好伏

真係唔明點解仲有人排隊食
我食完之後同我個住元朗的友人講,友人都話呢間難食
好食既蠔餅應該在西裕街果間喎⋯⋯
蠔餅
2017-03-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$26 (Last Night Supper)