2021-05-16
母親節當晚同家母、姨媽同表姐加兩隻狗狗一齊去食飯 因為呢間餐廳有戶外座位 方便帶狗我地book左6:00 準時去到 但入席時無人叫我地填紙仔或檢查我地有冇用安心出行更加係無人幫食客量體溫 就帶左我地入座叫晒野食 食左兩味餸既時候 出面突然之間好多警察 啲職員就突然之間好緊張咁叫啲食客快啲做番安心出行 可能佢地係驚啲警察入嚟check 佢地有冇做足防疫措施我一直都無用安心出行 所以出去餐廳食野我都係用填紙仔方法 我就叫職員(男)俾張紙仔我填 佢就話佢地冇紙仔 65歲以上先填得 我當刻聽到都唔太理解 我再問另一位職員(女/短髮)問佢有冇紙仔俾我填 佢都話無 我問點解會冇?我話我無用開安心出行可以點算?呢位女職員就話佢地係實行緊plan c既餐廳(即員工至少打一針及食客要強制使用安心出行)佢再加多句:而家香港人唔會無人用安心出行 我聽完呢句就發晒火 我話我點知你間餐廳係plan c?訂位既時候或者帶位既時候都無人講過 我話呢個根本唔係食客既責任 更何況帶入席既時候完全冇人理過啲客有冇用安心出行呢位女職員由頭到尾都非常理直氣壯 坐我地後面果枱客可能想做和事佬 講左句:唔好嗌啦 好少事姐!呢位女
更加係無人幫食客量體溫 就帶左我地入座
呢位女職員由頭到尾都非常理直氣壯 坐我地後面果枱客可能想做和事佬 講左句:唔好嗌啦 好少事姐!呢位女職員就同埋後面果枱客講:係囉!都唔知佢咩事!我明明態度都好地地架
但其實女職員態度由頭到尾都極惡劣 唔覺得自己有任何問題
之後都有類似啲老闆級既人出黎調停啦
呢餐母親節飯除左嚇親我媽同姨媽外 都係背隻骨落 一定唔會再有下次
同埋呢間野似乎好睇唔起無「安心出行」既食客 希望你地訂枱前睇到我呢篇食評 考慮清楚!